Kalifát hamburský? Demonštrácie bradatých mužov v uliciach Nemecka

"Chceme kalifát!" kričali účastníci demonštrácie v nemeckom Hamburgu, väčšinou mladí muži, ale aj nezanedbateľný počet mladých žien, ktoré boli riadne zahalené a stáli bokom. Ak sú ľudia ochotní spojiť sa na ulici za niečo a hlasno to vykričať, treba im veriť. Takže aj v susednom Nemecku máme určitý kontingent ľudí, ktorí chcú kalifát, islamský náboženský štát, ktorého poslednou neúspešnou inkarnáciou bol ISIS v Iraku a Sýrii.

Demonštrácia v Hamburgu. Foto: Profimedia.sk Demonštrácia v Hamburgu. Foto: Profimedia.sk

Práve v Hamburgu sa pekne prejavuje princíp, ktorý súkromne nazývam „ďaleko od Istanbulu“. Nedôvera a odpor k islamu v Európe narastá s tým, ako sa blížite k Bosporu, pretože úmerne s touto skracujúcou sa vzdialenosťou narastá historická skúsenosť, ako to vyzerá, keď Alahovi verní nasadnú na kone a ich zahnuté šable začnú svišťať vzduchom, hľadajúc krky neveriacich.

Zaostalosť, otroctvo, negramotnosť a neúprosná brutalita, to bola vláda kalifátu v Európe (pretože v posledných storočiach nosili titul kalifa tureckí sultáni) – a Balkán sa z toho pravdepodobne už nikdy nespamätá. Dokonca aj teraz mapy HDP na obyvateľa celkom presne ukazujú, koľko stoviek rokov Osmani vládli v ktorej časti Balkánskeho polostrova. Čím dlhšie, tým horšie – stáročia moslimskej vlády na Balkáne dokázali prakticky zlikvidovať niekdajšiu vyspelú civilizáciu Východorímskej ríše.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.