Bratislavský majáles ponúkne niekoľko prekvapení. Čím ohúri návštevníkov?

BRATISLAVA – Mestský open air festival Bratislavský majáles sa bude konať 3. a 4. mája na Tyršovom nábreží, od roku 2008 otvára sezónu bratislavských kultúrno-spoločenských podujatí pre širokú verejnosť. Aj počas 15. ročníka bude na festivale vstup voľný.

344859213_6129516520429396_9210869316434674566_n Skupina Hex bude jeden z ťahákov festivalu. Foto: Bratislavský majáles

Tradičný Bratislavský majáles organizuje rovnomenné občianske združenie v spolupráci s magistrátom hlavného mesta, mestskými organizáciami, Zastúpením Európskej komisie a reklamnými partnermi.

Medzi najväčšie lákadlá budú patriť koncerty slovenských interpretov. Kým piatok bude patriť hudobným štýlom reggae, hip-hop, punk v podaní Medial Banana, AMO, Berlin Manson, The Curly Simon, Xing, v sobotu vystúpia pop stálice Hex, Jana Kirschner, Le Payaco, Puding pani Elvisovej a začínajúca speváčka Faye.

Návštevníci sa môžu zúčastniť diskusnej časti podujatia Zóna Európa, kde sa bude hovoriť vážnejšou a zábavnejšou formou o témach ako okrúhle 20. výročie Slovenska v Európskej únii alebo o voľbách do Európskeho parlamentu. V diskusnom fóre Café Európa priblížia pozvaní hostia obliekanie a stravovanie.

Oddychová OLO Zóna bude k dispozícii počas celého trvania festivalu, kde sa bude dať usadiť do pohodlného ležadla alebo si s priateľmi zahrať stolný futbal. Najväčšou atrakciou bude smetiarske auto.   

BVS Zóna pripravila pre deti a rodičov zaujímavé ukážky montáže vodovodnej zostavy s použitím tradičného aj moderného spôsobu vrátane rezania a skladania vodovodného potrubia, ako aj prezentáciu techniky, a to dvoch áut určených na čistenie kanalizácie.

Organizátori pripravili program pre deti, ktoré sa môžu tešiť na predstavenia Divadla na hojdačke, Divadla SpozaVoza, Divadla Edudrama, Divadla Trieska & Lukáš Tandara.

Bratislavský majáles bol v posledných rokoch známy prehliadkou aktuálnej medzinárodnej gastro ponuky a nebude tomu inak ani počas aktuálneho ročníka.

Food Zóna ponúkne rozmanité jedlá v takmer 40 stánkoch od klasiky cigánskej pečienky, klobások, grilovaných rebierok, langošov, cez slovenské špeciality bryndzové halušky, strapačky, trdelník, podpecník, po exotickejšiu indickú, tureckú či francúzsku kuchyňu.

Okrem toho si na svoje prídu aj milovníci vína a piva.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac