Lívia Pavlíková: Viem sa postaviť za Rostasa, ale Andrej Danko je sebec

Republika v parlamentných voľbách neuspela, no alternatívny svet je vďaka SNS a Smeru momentálne v našej politike najsilnejší, ako kedy bol. K jeho výrazným tváram patrí Lívia Pavlíková, známa z KulturBlogu. Alternatívci sa medzi sebou tiež dokážu hádať a sporiť, k alternatíve patrí ideový chaos, preháňanie, osobné útoky, často vulgarizmy a chuligánska či skinhedská minulosť. Lívia Pavlíková sa z toho istým spôsobom vymyká, a predsa sa v tomto svete cíti doma. Zaujímalo nás, ako o týchto témach premýšľa. Pýta sa Michal Čop.

Livia Pavlíková Foto: Štandard/Rastislav Ovšonka

Človek sa v mladosti formuje rôzne, niekto sa stane liberálom, niekto konzervatívcom, ďalší progresívcom, vy ste sa zaradili do alternatívy. Ako sa stalo, že Lívia Pavlíková sa dostala do alternatívneho sveta?

Bol to prirodzený proces. Nepochádzam zo žiadnej tradičnej katolíckej rodiny, ale z klasickej rozvedenej slovenskej rodiny. Bola som vychovávaná ku kresťanstvu, no rozvodom rodičov to úplne odišlo z našich životov a riešili sa iné veci. Bola ekonomická kríza, moja mama bola slobodná matka a mali sme v živote iné problémy, ako riešiť politiku. Mala som búrlivú pubertu, bola som na osemročnom gymnáziu a povedala by som, že som dospela omnoho skôr, veď celý môj život má také rýchlejšie tempo. Okúsila som alkohol, dostala som sa do partie, kde bola bežná konzumácie marihuany a potom už aj tvrdších drog. Vtedy mi však začalo dochádzať, že to nie je smer, ktorým sa chcem uberať, až som si jedného dňa povedala, že si dám poslednú cigaretu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.