Igor Timko z No Name: V politike odmietam delenie na dva tábory

Štandard prináša rozhovor s lídrom kapely No Name a rodákom z Košíc Igorom Timkom. Rozprávali sme sa o odznievajúcom turné, sile rodiny, vnímaní demokracie, rekonštrukcii Kina Družba, do ktorej sa pustil, ale aj o značnej mediálnej odozve, ktorú v posledných dňoch vyvolala fotografia s ministrom vnútra. Neobišli sme ani nový album V pôvodnom znení či to, akú rolu zohráva v hudbe pre frontmana košickej skupiny viera v Boha.

Igor Timko, zpěvák, hudebník, muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení Igor Timko. Foto: Profimedia.sk

Posledné mesiace ste žili predovšetkým česko-slovenským turné „V pôvodnom znení“, na ktoré ste sa vydali s kapelou Nocadeň. Šnúru ste začali v metropole východu a paradoxne ju ukončili v metropole u českých susedov. Nie je samozrejmé, že publikum dokáže odspievať celý koncert, to sa teda nepodarí každej kapele. Aký je to pocit?

Veľmi lichotivý. Je to vlastne zázrak. Predstavte si to takto. Doma vám napadne myšlienka, s chalanmi to v skúšobni dáte do hudby a o pár dní to spieva celá hala. Nie je to zázrak? Podľa mňa absolútny. Mnohí sa nás pýtajú, ako je možné, že práve nám sa darí tak intenzívne v oboch krajinách bývalého Československa, ťažko sa to analyzuje, no myslím, že stále načúvame vlastnej intuícii a k hudbe pristupujeme s presvedčením, že ľuďom chceme niečo povedať. Inak to fungovať nemôže.


Odoslali sme Vám e-mail.

Kliknite na odkaz v emaile.

Na Vašu e-mailovú adresu
[email protected] sme Vám poslali správu s výzvou na aktiváciu účtu.

Neprišiel vám e-mail? Poslať ešte raz
alebo Zmeniť emailovú adresu