Prihlásenie do účtu!
Boli ste úspešne prihlásený do Vášho účtu.

Igor Bukovský: Keď sa médiá a sociálne siete rozhodnú, že vás zničia, nemusia nič vysvetľovať

Spoločnosť Google po podnete z denníka Sme natrvalo zrušila účet lekára Igora Bukovského na platforme YouTube. Rozhodnutie prišlo krátko po tom, čo lekár podnikol právne kroky proti platforme a žiadal obnoviť videá, ktoré boli bez vysvetlenia zmazané za pandémie v roku 2021. Za snahou umlčať ho bola podľa neho jeho kritika pandemických opatrení a očkovacích kampaní.

bukovsky_MZ_3 Igor Bukovský. Foto: Štandard/Matúš Zajac.

Spoločnosť Google oznámila, že vám opäť zrušili účet na platforme YouTube. Bolo to na podnet redaktora, ktorý vystupoval za denník Sme. Čo sa vlastne stalo a prečo?

On pôvodne v komunikácii so mnou vystupoval ako technologický novinár vydavateľstva Ringier, čo je celkom iné vydavateľstvo ako Petit Press, ktoré vydáva denník Sme. Práve v Sme vyšiel článok o tom, ako na podnet Sme zrušili moje youtubové konto. Nestretol som sa s tým, aby si redakcie takto požičiavali novinárov. To je prvá veľmi čudná vec. Druhá čudná vec je, že sa to udialo vo veľmi blízkej časovej nadväznosti na moje kroky, ktoré som začal podnikať proti spoločnosti Google, aby som si obhájil svoje práva. Google totiž už v roku 2021 zmazal obrovský kus môjho životného diela, keďže zmazali viac ako 400 mojich videí. Urobili to bez udania konkrétneho dôvodu a podľa môjho presvedčenia aj podľa právnych analýz to urobili v rozpore so zákonom. A keď som začal podnikať tieto právne kroky na svoju ochranu, tak v tom čase prišiel z médií podnet na zrušenie môjho druhého účtu na platforme YouTube.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.