Islam má zvláštnu rolu. Každý, kto ju pomenuje, musí čeliť osočovaniu

Demonstration der Gruppe Muslim Interaktiv in Hamburg. 11.05.2024, EU, DEU, Deutschland, Hamburg, Hamburg: Demonstration der als extremistisch eingestuften Gruppe Muslim Interaktiv am Steindamm. Nur unter strengen Auflagen darf die unter dem Titel Demonst Demonštrácia skupiny Muslim Interactive v Hamburgu 11. mája 2024. Foto: Profimedia.sk

Islamistické skupiny sa usilujú o kalifát, zatiaľ čo politici tento problém bagatelizujú. Je to preto, že islam zohráva v Nemecku v porovnaní s inými náboženstvami osobitnú úlohu. Každý, kto na to poukáže, sa rýchlo stretne s osočovaním.

Koncom apríla pochodovalo Hamburgom viac ako tisíc islamistov zo skupiny Muslim interactive, ktorí vyzývali na vytvorenie kalifátu. Toto divadlo sa zopakovalo minulú sobotu, keď sa v Hamburgu zišlo viac ako dvetisíc islamistov. V novembri 2023 pochodovalo mestom Essen viac ako tritisíc ľudí zo sesterskej organizácie Generation Islam, prísne oddelených podľa pohlavia, ktorí za skandovania Allahu Akbar bubnovali za islamský spoločenský poriadok.

Kalifát znamená koniec demokracie, rovných práv žien a všetkých výdobytkov modernosti. Je to krok späť do 7. storočia. Vládne v ňom právo šaría, súbor pravidiel, ktoré poznáme z Afganistanu alebo Iránu. Ale tým sa to nekončí. Národné štáty majú byť zrušené a moslimovia na celom svete majú byť zjednotení pod jedným vodcom, kalifom – aj preto, aby sa podporilo ďalšie šírenie islamu.

Muslim interactive a Generation Islam sú mimoriadne aktívne na sociálnych sieťach a svojím posolstvom oslovujú tisíce mladých ľudí. Hlásajú, že Nemecko je diktatúrou hodnôt. Nikdy sa nebudú integrovať, ale zjednotia sa v boji za právo šaría.

Pre moslimských žiakov je Korán dôležitejší než ústava


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami