„Cítime, že víťazstvo je blízko.“ Vzťah Rusov k Putinovi v čase vojny

Zdá sa, že posolstvo Vladimíra Putina pre jeho krajinu sa začína presadzovať: Rusko bojuje proti celému západnému svetu – a vyhráva. Exkluzívna Reportáž New York Times o aktuálnej nálade väčšiny ruskej spoločnosti ohľadom jej prezidenta a vojny na Ukrajine.

Military cadets at an exhibition of equipment captured from NATO countries in front of the Victory Museum in Moscow, on May 6, 2024. (Nanna Heitmann/The New York Times) Vojenskí kadeti na výstave ukoristenej techniky dodanej krajinami NATO pred Múzeom víťazstva v Moskve. Foto: Nanna Heitmann/New York Times

Slovo „víťazstvo“ je v týchto dňoch v Moskve všade.

Je premietané na obrovských LED obrazovkách pozdĺž hlavných križovatiek a diaľnic a napísané na červených vlajkách, ktoré vejú vo vetre. Je viditeľné na výstave západných zbraní zničených na ukrajinských bojiskách a privezených späť do Moskvy ako vojnové trofeje, ktoré sú vystavené – ako inak – v Parku víťazstva.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.