Rozprávkové mesto plné farebných balónov. Do Košíc sa vrátila Balónová fiesta

bfke19-popovičová-HK0A5297 Balónová fiesta v Košiciach má neopakovateľné čaro. Foto: balon.sk

KOŠICE – Farebné balóny a bohatý program pre celú rodinu. Medzinárodná Balónová fiesta sa po štvorročnej pauze opäť vrátila do Košíc, kde sa jej návštevníci môžu v najbližších dňoch tešiť na nezabudnuteľné zážitky a bohatý program.

Podujatie s názvom 27. balónová fiesta sa koná od stredy 15. mája do nedele 19. mája v areáli Technickej univerzity v Košiciach (baseballové ihrisko), kde si príde na svoje celá rodina. Vstup na podujatie je zdarma.

Na podujatí sa zúčastnia balónisti z celého sveta

Tradíciu balónového lietania na východnom Slovensku udržiava pri živote tím košických balónistov, ktorí sa tejto aktivite venujú už viac ako dve dekády. Záujemcom poskytujú zážitok z lietania na balónoch v rôznych lokalitách na východe.

,,Toto podujatie je čas, keď sa stretávajú nielen slovenskí balónisti, ale aj zahraniční, aby si spoločne zalietali. Chceme Košičanom a návštevníkom mesta priniesť nezabudnuteľné zážitky a priblížiť im svet balónov,“ uviedla Diana Hežel z organizačného tímu.

Foto: balon.sk

Hromadný štart balónov skomplikoval košický vietor

Podujatie prilákalo do areálu Technickej univerzity v Košiciach už počas prvého dňa (15. 5.) množstvo návštevníkov, ktorí si však nemohli užiť hromadný štart teplovzdušných balónov z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok.

Situáciu, keď balónistom neprajú poveternostné podmienky, objasnila Diana Hežel: „V prípade, že smer vetra nie je priaznivý, tak ako tomu bolo dnes (15.5.), presúvame sa na iné štartoviská. V stredu by boli balóny odfúknuté smerom, kde nevieme bezpečne pristáť. Balóny sú totiž riadené len silou a smerom vetra.“

Balóny teda presunuli do areálu Skanzenu v Nižnej Myšli, kde tohtoročnú Balónovú fiestu oficiálne odštartovali.

Rozprávkové mestečko s balónmi a bohatý program pre celú rodinu

Areál Technickej univerzity v Košiciach sa vo štvrtok (16. 5.) premenil na rozprávkové mestečko s farebnými balónmi a s nespočetným množstvom atrakcií.

Foto: balon.sk

Sprievodný program obsahoval aktivity s rodinným centrom Stonožka, cirkusovo-žonglérsku show, letecké modely, predvádzanie áut, modelovanie balónikov, walk-in balloon a tiež mnoho ďalších aktivít pre deti.

Foto: balon.sk

Jednou z atrakcií bolo aj nočné divadlo, počas ktorého sa balóny nafukovali priamo pod nočnou oblohou.

Počas nasledujúcich dní podujatia si môžu návštevníci užiť okrem odletov balónov v plánovaných časoch o 6.30 hod. a 18.00 hod. aj ohňovú show, ktorá sa uskutoční v piatok (17. 5.) pred budovou Košického samosprávneho kraja o 21.00 hod.

Nezabudnuteľný zážitok v oblakoch

Chceli by ste si vychutnať nezabudnuteľný pohľad na Košice z vtáčej perspektívy? Počas tohto podujatia si môžu návštevníci až do nedele (19. 5.) zakúpiť miesto v jednom z balónov a vidieť tak mesto z úplne iného pohľadu.

Cena za osobu je 160 eur. Lieta sa každý deň v uvedenom termíne, a to o 6.30 hod. a 18.00 hod., miesta v balónoch sú obmedzené.

,,S pasažiermi sa stretávame na stálej štartovacej ploche v areáli baseballového ihriska Technickej univerzity v Košiciach. Budeme sa tešiť všetkým, ktorí si na nás aj po štvorročnej pauze spomenú a prídu,“ doplnila na záver Diana Hežel.

Foto: balon.sk

Ďalšie články
Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Novovznikajúca frakcia Európskeho parlamentu Patrioti pre Európu, ktorej vznik pôvodne ohlásili maďarský premiér Viktor Orbán a český expremiér Andrej Babiš, by už mala mať dostatočný počet členov, aby mohla oficiálne vzniknúť. Najnovším prírastkom majú byť národno-konzervatívne zoskupenia z viacerých západoeurópskych krajín. Kostru novej politickej aliancie tvoria od minulej...