Juventus sa rozlúčil s agresívnym trénerom Massimilianom Allegrim

Taliansky futbalový veľkoklub Juventus Turín prepustil zo svojich služieb trénera Massimiliana Allegriho. Dôvodom je jeho škaredý výpad voči rozhodcom v závere nedávneho zápasu finále Talianskeho pohára.

Atalanta Bergamo - Juventus Turín Tréner Juventusu Turín Massimiliano Allegri sa teší s trofejou po finále Talianskeho pohára Atalanta Bergamo - Juventus Turín v Ríme 15. mája 2024. Futbalisti Juventusu Turín sa stali po pätnásty raz víťazmi Talianskeho pohára. Vo finále zvíťazili na rímskom Stadio Olimpico nad Atalantou Bergamo 1:0. FOTO TASR/AP

Tento razantný krok vedenia klubu sa udial dve kolá pred koncom talianskej Serie A, v ktorej patrí Juventusu štvrtá priečka a celkovo sa mu v poslednom čase nedarilo. Od konca januára vyhral v najvyššej domácej súťaži iba trikrát.

Allegri stratil nervy v nadstavenom čase pohárového finále, keď sa nahneval na rozhodnutie arbitrov a osopil sa na štvrtého rozhodcu. Strhol si sako a vyslúžil si červenú kartu za sarkastické zatlieskanie. Juventus v pohárovom finále zdolal Atalantu 1:0 a vo vyhlásení uviedol, že Allegriho správanie nebolo v súlade s jeho hodnotami.

„Prepustenie trénera nasleduje po jeho neadekvátnom správaní počas a po finále Talianskeho pohára, ktoré klub považoval za nezlučiteľné s hodnotami Juventusu a so správaním, ktoré by mali mať tí, ktorí ho zastupujú,“ uvádza sa vo vyhlásení Turínčanov.

Allegri bol za svoje neprístojné správanie potrestaný aj zo strany rozhodcovského tribunálu Serie A. Ten mu uložil suspendáciu na dva pohárové zápasy a tiež pokutu 5 000 eur. „Správal sa agresívne, použil vulgárne slová a výrazy a tiež neprístojné gestá voči rozhodcom,“ vysvetlil rozhodcovský sudca Serie A. Po zápase mal byť Allegri agresívny aj voči novinárom.

(sita)