Vladimír Weiss starší by rád pokračoval na lavičke Slovana Bratislava

Vladimír Weiss starší by rád pokračoval na lavičke Slovana Bratislava. „Teraz by som to nechcel bližšie konkretizovať, ale keď to tu bude normálne a budem cítiť, že mužstvo má šancu bojovať o titul a o pohárovú Európu, tak by som tu rád zostal,“ povedal skúsený kouč v rozhovore pre RTVS.

„ Moje pokračovanie je tiež otázkou na vedenie. Ja sa nikam netlačím. Rád by som pracoval ďalej, ale uvidíme. Teraz som unavený,“ doplnil 59-ročný kormidelník, ktorý bol v uplynulých dňoch spájaný s možným obsadením postu reprezentačného kouča Azerbajdžanu.

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík mladší povedal, že si nevie predstaviť iného trénera na lavičke klubu, vyslovil tiež presvedčenie o tom, že Weiss bude pokračovať. „V klube odvádza dobrú prácu. Ľudia vidia jeho kvality a zároveň ho rešpektujú. Odzrkadľuje sa to na záujme iných klubov či reprezentácií. Slovanu priniesol úspechy, preto by sme chceli v spolupráci pokračovať ďalej,“ povedal pre RTVS šéf slovenského majstra.

V sezóne 2023/2024 bratislavský klub zaknihoval šiesty titul za sebou a celkovo štrnásty v ére samostatnosti. Okrem toho prenikol do play-off Európskej konferenčnej ligy UEFA, v ktorom vo februári nestačil na rakúsky klub Sturm Graz. Počas ročníka odohral vo všetkých súťažiach 52 duelov.

(sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac