Richard Sulík: Zašlo to priďaleko. Časť zodpovednosti nesú politici aj médiá

Ak by v roku 2022 minister obrany Jaroslav Naď neklamal a nepresvedčil vládu, že za protiraketový systém S-300 máme zabezpečenú náhradu a „trvalé riešenie“, licenciu na vývoz tohto systému by som nepodpísal. V rozhovore pre Štandard to hovorí bývalý predseda SaS Richard Sulík. Rozhovor vznikal krátko pred atentátom na Roberta Fica, dve úvodné otázky a odpovede boli v prepise rozhovoru dodatočne doplnené. Vo forme videa debatu uverejníme v samostatnom článku.

a_1.36.1 Richard Sulík. Foto: Štandard.

V stredu Slovenskom aj Európou otriasla správa o atentáte na predsedu vlády Roberta Fica. Útočníkom bol občan Slovenskej republiky, jeho motív bol zjavne politický. Čo by mohli a mali urobiť politici pre upokojenie konfliktných nálad v spoločnosti a hlavne pre to, aby sa takéto extrémy, donedávna nepredstaviteľné, neopakovali?

Zašlo to priďaleko a stalo sa niečo, čo si nikto reálne nevedel predstaviť. Aj Robert Fico osobne hovoril, že pripravuje sa atentát, ale zjavne tomu neveril, nešiel by tak ľahkovážne k ľuďom, ochranka by lepšie zabezpečila priestor. V stredu prišiel doslova šok a vo štvrtok na jeden deň ticho. Stíchli dokonca i najväčší krikľúni. Ale tí sa rýchlo otriasli a dnes sa zdá všetko po starom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami