Danny Kollar je vulgárnou obdobou radikálov z progresívnych médií

Danny Kollar Daniel Bombic Daniel Bombic. Foto: Reprofoto: youtube.com

Ak boli problémom úniky informácií zo spisov spriateleným médiám za vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera, tak úniky dokumentov do alternatívy typu Danny Kollar sú mega problém.

Krátko po atentáte na Róberta Fica sa na internete objavilo pomerne veľa dokumentov, ktoré tam nemali čo robiť. Ide najmä o lekársku správu o stave postreleného premiéra, občiansky preukaz atentátnika a tiež video, na ktorom sám útočník v rámci neformálneho vypočúvania hovorí, prečo sa rozhodol strieľať.

Paradoxné je, že zatiaľ čo v minulosti mali na svedomí podobné úniky z prostredia polície či prokuratúry progresívne médiá, ktoré za to čelili kritike nielen medzi odbornou verejnosťou, ale aj v alternatívnom prostredí, dnes je situácia presne opačná. Video útočníka či jeho občiansky preukaz sa totiž objavili najprv v alternatívnom prostredí a až potom sa začali šíriť aj na sociálnych sieťach a v médiách hlavného prúdu, ktoré dnes prenikanie citlivých informácii do alternatívnych médií kritizujú.

Jedna z hlavných postáv slovenskej alternatívnej scény – Daniel Bombic, ktorý používa prezývku Danny Kollar a pred trestným stíhaním za internetovú šikanu sa ukrýva v Londýne – sa dnes k tomu dokonca hrdo hlási. Bombic na sociálnych sieťach tvrdí, že „manažoval toky info, vylučoval z diania hoaxy a pokusy mainstreamu o zvrhnutie naratívu – čo im nevyšlo, pretože našimi spoločnými silami vyšli von kľúčové info bezprostredne po atentáte“.

Bombic to v jednom zo svojich videí spresnil a uviedol, že bol pri tom v „tesnej kooperácii“ s ďalšími ľuďmi.

Z informácií, ktoré už boli zverejnené, sa zdá, že jedným z týchto ľudí mohol byť aj príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov Juraj F., ktorý údajne nahral známe video s atentátnikom na chodbe policajnej stanice. A ak to nebol priamo on, tak potom niekto z jeho či už policajných, alebo politických nadriadených.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami