Deň v skratke: Chybný krok Smeru, kto bude predsedom Hlasu a uznanie Palestíny tromi európskymi štátmi

Štartujeme novú rubriku, v ktorej budeme prinášať zhrnutie najdôležitejších udalostí dňa s ich výkladom. Autorom rubriky je Ľuboš Kubín.

Èaputová a Pellegrini sa stretli v Prezidentskom paláci so zástupcami cirkví Na snímke prezidentka Zuzana Čaputová (vpravo) a zvolený prezident Peter Pellegrini (vľavo) počas tlačovej konferencie po stretnutí so zástupcami cirkví a náboženských spoločenstiev, druhý vľavo v pozadí rímskokatolícky arcibiskup metropolita Bratislavskej arcidiecézy Stanislav Zvolenský a v pozadí vpravo gréckokatolícky biskup, prvý bratislavský eparcha Peter Rusnák, v Prezidentskom paláci v stredu 22. mája 2024. Foto: Martin Baumann/TASR

Dnes je to presne sedem dní, čo sa atentátnik pokúsil zastreliť Roberta Fica. Za tých sedem dní vieme dve veci. Robert Fico unikol smrti, je silný a postupne sa bude zotavovať. Zvyšok politickej elity sa trápi s tým, ako sa k sebe správať.

Po tom, ako sa nepodarilo zorganizovať stretnutie predstaviteľov politických strán v Grasalkovičovom paláci, sa politickému tandemu končiacej prezidentky a nastupujúcemu prezidentovi podarilo spolu so zástupcami cirkví a náboženských spoločností vyslať do verejnosti veľmi potrebné upokojujúce signály. 

Upokojujúce tóny z Prezidentského paláca


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.