Tipy na víkend: mesto rozozvučí sprievod tanečníkov, na svoje si prídu aj deti a motoristi

TRENČÍN – Po týždni vám opäť ponúkame prehľad podujatí, ktoré vám pomôžu spríjemniť víkend. Tentoraz na vás čaká motoristická lahôdka, nápaditá detská inscenácia či dych berúca tanečná prehliadka.

Tipy na víkend: mesto rozozvučí sprievod tanečníkov, na svoje si prídu i deti a motoristi Trenčín rozozvučí sprievod tanečníkov. Foto: KIC Trenčín

Veteran Rallye: Memoriál Pavla Čirku – 25. 5. 2024, od 9:00, Zelená voda, Nové Mesto nad Váhom

Stretnutie veteránov začal v roku 2007 organizovať Pavol Čirka, pričom stále zvyšoval ich úroveň a v roku 2009 bola Veteran Rallye zapísaná do kalendára podujatí FIVA. 

Štart rely je už tradične na Zelenej vode pri penzióne Adriana o 9:00. V prvej etape účastníkov čaká trasa smerom na Starú Turú, Papraď, Poriadie, Starú Myjavu, Myjavu. Odtiaľ okolo amfiteátra Trnovce pôjdu cez Šance, Vrbovce na krásnu vyhliadku Pecková a budú pokračovať cez Sobotište, Senicu, Jablonicu, Trstín, Hornú Krupú na obed do Dolnej Krupej.

Druhá etapa odštartuje z Dolnej Krupej naspäť cez Hornú Krupú, Naháč, Dechtice, Chtelnicu, Vrbové, Krakovany, Podolie, Častkovce, Čachtice na Námestie Slobody do Nového Mesta nad Váhom. Tu budú v čase od 14:30 do 16:30 vystavené všetky historické vozidlá a motocykle. Výstavu motoristom aj návštevníkom spríjemní koncert kapely Gatsby Sounds Orchestra.

Program:

9:00 – štart prvej etapy

11:00 až 13:30 – Kaštieľ Dolná Krupá

13:30 – štart druhej etapy 

15:30 až 16:15 – výstava vozidiel – Námestie Slobody (NMnV), odovzdanie cien primátora mesta, kultúrny program, návšteva Podjavorinského múzea 

16:30 – záverečný raut – Zelená voda, Penzión Adriana, slávnostné vyhlásenie víťazov, odovzdanie cien a putovného pohára

Deň otvorených dverí bojových umení – 25. 5. 2024, 10:00, Sokolovňa, Trenčín

V Trenčíne sa uskutoční už 4. ročník veľkolepého podujatia Deň otvorených dverí bojových umení, kde si každý môže vyskúšať rôzne štýly bojových umení pod vedením skúsených inštruktorov, ako sú:

Aikido – Tomáš Švec 5. Dan Aikikai, vedúci klubu Honkadori Aikido Dojo Trenčín a organizátor
Jiu Jitsu – Peter Svat 6. Dan, vedúci klubu Laugaricio Ju-Jitsu Trenčín
Karate – Branislav Zubričaňák 6. Dan, vedúci klubu Karate Trenčín
MMA – Vladimír Lendvay, vedúci klubu Laugaricio Combat Club
Taekwondo – Gabriel Briškár, hlavný tréner klubu ILYO Taekwondo Trenčín
Zen – Andrej Žuffa, ktorý predstaví zenovú cestu (novinka oproti predchádzajúcim ročníkom)

Detský divadelný klub: Hlúpy Jano v sieti – 26. 5. 2024, 16:00, Družba Drama Studio, Trenčín

Sú dvaja a dostali za úlohu čítať rozprávky o počítačoch. A keďže by to nebolo ono, rozhodli sa, že čítanie oživia divadlom. Začnú teda čítať, vymýšľať a hrať.

Inscenované čítanie vybraných rozprávok Duke Muke a Evelínka nežná, Hlúpy Jano v sieti od autora Petra Stoličného v pútavej a hravej forme s použitím moderných technológií a netradičným javiskovým spracovaním.

Koncept a réžia: Kamil Bystrický
Čítajú a hrajú: Kamil Bystrický, Tomáš Plánka

Projekt vznikol v spolupráci s Verejnou knižnicou Michala Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Kapacita miest je obmedzená.

Trenčiansky festival tanca 2024 – 26. 5. 2024, 16:00 až 18:30, Mierové námestie, Trenčín

Nenechajte si ujsť tanečnú prehliadku malých aj veľkých tanečníkov z Trenčína na jednom mieste s fantastickým hlavným hosťom – bubnovou šou Campanou Batucadou, ktorá bude sprevádzať festivalový sprievod tanečníkov mestom.

Následne sa vám so svojimi choreografiami predstavia tanečníci zo súborov Tancujúce tigríky, Neonity, Bambula, Goonies, Havajské kvety, tanečnice z MS Dance, KapaDance/ZUŠ K. Pádivého, Aura dance, Korzo, Džamál Junior, Rozmarínček, Dancing Flowers, Fresas, Tanečná prípravka a Baletky z CVČ Trenčín, ktorí vám ukážu pestrosť tanečných štýlov a radosti, ktorý tanec ponúka. 

Veteran Rallye: Memoriál Pavla Čirku. Zdroj: Ajdnes.sk
Deň otvorených dverí bojových umení. Zdroj: KIC Trenčín
Hlúpy Jano v sieti. Zdroj: KIC Trenčín
Trenčiansky festival tanca. Zdroj: KIC Trenčín

Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac