Naši hokejisti v Česku svoj tieň neprekročili. Slafkovský nesklamal, no musí dozrieť

Záverečné dni majstrovstiev sveta v hokeji budú opäť bez slovenskej reprezentácie. Tá v Česku splnila základný cieľ, ktorým bol postup do štvrťfinále. Nič navyše však nepridala a oproti minulému roku tak iba mierne vylepšila svoje umiestnenie. Z deviatej sa posunula na siedmu priečku. 

Hokej, Slovensko, Foto: Profimedia

Tohtoročný svetový šampionát zároveň nastavil slovenskému národnému tímu isté zrkadlo. V reprezentácii sa tentoraz zišiel prakticky najsilnejší možný kolektív. Realizačný tím si pri tvorbe nominácie mohol vyberať hráčov, ktorí najlepšie zapadali do systému. Tréneri doma nechali Lantošiho, Okuliara alebo Bučeka.

Napriek tomu bolo štvrťfinále objektívnym maximom, Kanada postúpila do boja o medaily zaslúžene. Slováci na viac nemali a zdá sa, že pozície okolo ôsmeho miesta sú zároveň aktuálnym stropom.  


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.