O detských kriminálnikoch a ich rodičoch

Kto nesie vinu na tom, keď sa z detí stávajú násilníci, extrémisti a zločinci, ktorí dokonca vraždia? V Nemecku sa veková hranica trestnej zodpovednosti začína od 14 rokov, pričom počet detí v kriminálnych štatistikách prudko rastie. Deti do väzení? Alebo skôr ich rodičia?

RECORD DATE NOT STATED Hamburg Kalifat-Demo auf dem Steindamm in Hambug. Polizei mit einem Groaufgebot vor Ort. *** Hamburg Caliphate demo on the Steindamm in Hambug Police with a large contingent on site Copyright: xBlaulicht-News.dex Ilustračné foto z demonštrácie v Hamburgu. Foto: Profimedia.sk

Stalo sa módou počúvať deti v politike, brať ich vážne ako „malých dospelých“. Skutočnosť, že sa neplnoletej záškoláčke Grete Thunbergovej podarilo, že ju prijímali a velebili svetoví lídri, alebo jej scenárom o klimatickej katastrofe a o konci sveta dokonca načúvali v OSN, je súčasťou tejto éry infantility. V nej sa deti a mladí ľudia povyšujú, hovoria dospelým, čo majú robiť. A namiesto toho, aby za to dostali domáce väzenie či znížené vreckové, dostávajú priestor v politických diskusných programoch.

Zároveň sa deti tešia ochrane ako „šteniatka“ – keď sa na nich útočí, bránia ich mnohí, že sú ešte deti a v diskurze ich treba zvlášť chrániť. Čo však robiť s tými, ktorí sa stanú násilníkmi a zločincami a odmietajú všetky autority?

Násilie páchané deťmi prudko rastie v migrantských štvrtiach


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.