Košická televízia sa stala obeťou úsporných opatrení. telKE si už od júna nepozriete

Logo telKE. Foto: META telKE Logo telKE. Foto: META telKE

KOŠICE – Košická mestská televízia telKE končí k 31. máju a potom zanikne. Mesto Košice tak rozhodlo v spolupráci s K13, pod ktoré táto televízia spadá.

Regionálna televízia telKE prinášala spravodajstvo a publicistiku z Košíc a okolia od roku 2018, najprv pod vedením Martina Petruška. Dostupná je nielen na sociálnych sieťach, ale tiež prostredníctvom telekomunikačného operátora Antik Telecom. Patrí pod mestský podnik Košické kultúrne centrá – K13 a sídli v priestoroch Kulturparku.

Mesto Košice už dlhšiu dobu zápasí s finančnými problémami. V polovici mája mestské zastupiteľstvo schválilo nový rozpočet, ktorý však primátor Jaroslav Polaček v utorok (28. 5.) nepodpísal.

TelKe končí na základe avizovaného zníženia príspevku od zriaďovateľa, ktorý schválili poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva 15. mája 2024.

„Pri analýze možností úsporných opatrení v rámci zníženého príspevku od zriaďovateľa a so zreteľom na prioritné aktivity v rámci predmetu činnosti vyplývajúcej zo zriaďovacej listiny K13 sme v spolupráci s vedením mesta určili ako jedno z úsporných opatrení práve zrušenie vysielania telKE,“ vysvetlil dôvody riaditeľ K13 – Košických kultúrnych centier, Martin Dani.

Zo súčasných desiatich zamestnancov telKE zostanú pracovať na iných pozíciách v K13 len traja. Zrušením televízie sa podľa riaditeľa Daniho predpokladá úspora približne 170-tisíc eur.

Košický Štandard požiadal o vyjadrenie aj samotnú televíziu. Po zaslaní ich stanoviska ho doplníme do článku.


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...