Hokej: Adam Ružička mieri do KHL, podpísal ročnú zmluvu s moskovským Spartakom

Hokej: Adam Ružička mieri do KHL, podpísal ročnú zmluvu s moskovským Spartakom. Hokejistu pred časom s ním Arizona rozviazala zmluvu pre video s bielym prachom, ktorý bol pravdepodobne kokaín.

„Som rád, že všetko dopadlo takto a stal som sa súčasťou takého seriózneho klubu, akým je Spartak Moskva. Obzvlášť sa teším, že budem hrať po boku manžela mojej sestry Michala Čajkovského. Okrem neho je v tíme veľa skvelých hráčov. Chcem odkázať všetkým fanúšikom Spartaka, že sa už neviem dočkať začiatku novej sezóny a našich víťazstiev s vami,“ povedal pre klubový web Adam Ružička.

Ružička odohral v sezóne 2023/2024 v kanadsko-americkej NHL 42 duelov, z toho 39 za tím Calgary Flames, ktorý ho v januári umiestnil na waiver listinu, odkiaľ si ho stiahol tím Arizona Coyotes. V drese „kojotov“ sa predstavil iba trikrát, pretože vedenie klubu s ním vo februári rozviazalo zmluvu po tom, čo na verejnosť uniklo kontroverzné video, na ktorom je on a pred ním na tanieri čiara z neznámeho bieleho prášku a platobná karta. V uvedenom videu, ktoré neskôr veľmi rýchlo vymazal, si medzi pery vložil priehľadnú sklenenú rúrku. Celá situácia naznačovala, že biely prášok je droga, pravdepodobne kokaín, a hokejista sa chystá ho požiť.

(sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac