Premiéra Fica previezli z Banskej Bystrice do Bratislavy. Zotavovať sa bude doma

Premiéra Roberta Fica vo štvrtok previezli z Banskej Bystrice do Bratislavy. Potvrdila to riaditeľka Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková.

Polícia pred bytom predsedu vlády Roberta Fica Policajné hliadky pred bytom Roberta Fica. Foto: Jakub Kotian /TASR

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici, kde bol Fico hospitalizovaný, v piatok ráno potvrdila, že premiér je už v domácej ošetrovateľskej starostlivosti.

„Chcela by som preto touto cestou úprimne poďakovať jemu samotnému, pretože bol disciplinovaným pacientom, tímu našich skvelých zdravotníkov za výborne odvedenú prácu, všetkým ozbrojeným zložkám za profesionálny prístup a všetkým ľuďom za silnú pozitívnu energiu, ktorú k nám posielali,“ uviedla Lapuníková.

Záchranársky vrtuľník s predsedom vlády vzlietol z banskobystrickej nemocnice podľa informácií z letového radaru okolo šiestej hodiny večer.

Zdroju Štandardu z bratislavského letiska, ktorý si neželá byť menovaný, sa podarilo vrtuľník nafotiť, no prítomnosť premiéra v tom čase potvrdiť nevedel.

Na mieste sa však nachádzalo viacero vládnych limuzín, ktoré toto tvrdenie podporovali. Politik mal letisko opustiť v čiernej dodávke.

Viaceré slovenské médiá pôvodne písali, že Fica previezli do štátnej Nemocnice sv. Michala, no nakoniec sa nachádza vo svojom byte.

Podľa zdroja TV JOJ sa vo štvrtok v okolí bydliska tohto ústavného činiteľa pohybovalo viacero policajtov a ochrankárov. Susedia zaznamenali ich zvýšený pohyb. Novinárov, ktorí sa v oblasti nachádzajú, legitimujú.

Lapuníková iba niekoľko hodín predtým vo štvrtok uviedla, že politika do niektorej z bratislavských nemocníc neprevezú a zotavovať sa má v domácom prostredí.

Skonštatovala, že keď lekárske konzílium určí, že môže opustiť stredoslovenskú nemocnicu, bude na vlastnú žiadosť prepustený do domácej ošetrovateľskej starostlivosti.

Fico tiež absolvoval na základe rozhodnutia konzília vo štvrtok ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu. Rovnako sa v týchto dňoch začal proces jeho rehabilitácie.

Premiéra vážne postrelil 71-ročný Juraj C. po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája. Páchateľa vzal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) do vyšetrovacej väzby.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac