Real Madrid je večný kráľ. Opäť vyhral Ligu majstrov

Nekonečný príbeh pokračuje. Liga majstrov sa stala životnou filozofiou Realu Madrid. Vyhral ju pätnásťkrát. Vo finále vo Wembley mu stačilo dvadsať lepších minút na pokorenie Borussie Dortmund.

Anglicko futbal LM finále Dortmund Real Madrid Hráči Realu Madrid oslavujú výhru vo finále Ligy majstrov. Foto: TASR/AP

Za posledné desaťročie sa stal víťazom šiestykrát. Presne ako v prvom desaťročí pohára majstrov (1956 – 1966). V mnohom pripomínal víťaznú gardu spred dvoch rokov: vyčaroval postupy v dramatických situáciách všetkých troch vyraďovacích kôl, vo finále prežil kalváriu a opäť bol klinicky neúprosný. Zostal imúnnym voči všetkému, čo sa deje, pretože je nezničiteľný a neodpúšťa chyby. Stále je tvrdý voči súperovým prehreškom, vždy dokáže poodchýliť dvere a prejsť aj cez tú najtenšiu škáročku.

Real Madrid sa naučil, že na zisk najcennejšej trofeje nemusíte hrať vždy a za každých okolností veľkolepý či najlepší futbal.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.