Putinov odkaz z Taškentu. Ako Západ riskuje zničenie Európy

Putin sa nedávno mrazivo racionálne a vecne vyjadril k súhlasu viacerých západných štátov, aby nimi dodané ďalekonosné rakety mohli zasahovať ciele na území Ruska. O rastúcom riziku európskej vojny Západu s Ruskom píše profesor Petr Drulák.

Uzbekistan Russia Ruský prezident Vladimír Putin hovorí k ruským novinárom po rokovaní s uzbeckým prezidentom Šavkatom Mirzijojevom v Taškente v Uzbekistane v utorok 28. mája 2024. Zdroj: Profimedia

Prezident Putin na tlačovej konferencii v Taškente minulý týždeň definoval ruské stanovisko k dvom podstatným otázkam vojny na Ukrajine. Hovoril o legitimite kyjevského režimu a o útokoch západných raketových systémov na ruské územie. Do západných médií sa dostalo len niekoľko fragmentov.

Vzhľadom na závažnosť oboch otázok je namieste uviesť celý Putinov argument. Nie preto, že by sme mali šíriť ruskú propagandu. Ale je potrebné poznať argumenty a uvažovanie kľúčového aktéra prebiehajúceho konfliktu, najmä, ak majú reálny základ a desivé dôsledky, ako v tomto prípade.

Putin o Zelenského mandáte


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.