NATO údajne buduje koridory pre prípad veľkej vojny s Ruskom

Severoatlantická aliancia podľa britských novinárov pracuje na budovaní a plánovaní pozemných armádnych koridorov v prípade rozsiahleho ozbrojeného konfliktu Západu s Ruskom. Správa prichádza v pozadí zvýšenej eskalácie v niekoľkých posledných dňoch.

French Navy's Mistral Conducts Amphibious Landing On Omaha Beach, Colleville-Sur-Mer, France - 04 Jun 2024 Ilustračný obrázok. Foto: Profimedia.sk

NATO buduje viacero „pozemných koridorov“, ktorými by sa v prípade veľkej vojny s Ruskom mohli hnať americkí vojaci a armádna technika na frontovú líniu. V utorok o tom informoval britský denník Telegraph.

Predstavitelia pre novinárov uviedli, že americké jednotky sa vylodia v jednom z piatich konkrétnych prístavov a budú presmerovaní po vopred naplánovaných logistických trasách.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.