Po zápase so San Marínom: Očakávaná selanka pred vírom udalostí

Futbalová reprezentácia odohrala zápas nezodpovedajúci referencii o stave prípravy na EURO 2024 v Nemecku. Vyhrali sme nad San Marínom, ktoré nás nijako nepreverilo.

Slovensko - San Maríno Francesco Calzona kričí počas prípravného futbalového zápasu Slovensko - San Maríno. Foto: Pavel Neubauer/TASR

V piatok sa dozvieme záverečnú nomináciu. Do soboty sa národný tím pripravuje v rakúskom Bad Erlachu. V nedeľu večer hrá v Trnave proti Walesu. V utorok odlieta do Mainzu, kde bude mať počas šampionátu základňu. O ďalších šesť dní vstúpi do záverečného turnaja zápasom proti Belgicku. Pri tomto programe vyzeral súboj so San Marínom ako tréningový zápas, ako ľahká nedeľná prechádzka v parku bez nástrah a len s jedinou podstatnejšou obavou: aby sa nikto nezranil.

Zapísali sme si víťazstvo 4:0 a preto bolo vo Wiener Neustadte najväčším prekvapením pozápasové konštatovanie Francesca Calzonu, že sa mu nepáčili niektoré záležitosti súvisiace s obrannou činnosťou. Naša defenzíva nebola nijako prevetraná, nieto ešte preverená ucelenými akciami San Marínčanov, ktorí sú zhlukom hráčov z domácej súťaže a z klubov tretej, štvrtej a piatej talianskej ligy.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami