Aký bude váš dôchodok? Cez elektronický účet to po novom zistia aj mladšie ročníky

Patríte k tým, ktorí radi vybavujú svoje veci bez toho, aby sa pohli z domu? V súčasnosti už máte viacero možností, ako elektronicky komunikovať s celým radom inštitúcií. Pre svojich klientov aktuálne rozširuje svoje služby týkajúce sa online prístupu aj Sociálna poisťovňa.

Michal Tariška Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Michal Tariška počas tlačovej konferencie na tému: Spustenie automatického výpočtu dôchodku (na portáli elektronický účet poistenca). V Bratislave 3. júna 2024. Foto: Jaroslav Novák / TASR

O benefitoch Elektronického účtu poistencov Štandard informoval už vlani v auguste. Jeho pridanú hodnotu evidentne ocenili viacerí, keď koncom roka zabodoval na konferencii ITAPA 2023 a stal sa Najlepším projektom digitalizácie spoločnosti. „Jeho ocenenie ma teší o to viac, že je našou vlastnou iniciatívou, teda nevznikol na základe legislatívnej požiadavky,“ upresnil vtedajší riaditeľ Sociálnej poisťovne Michal Ilko.

Služba bola spustená v apríli 2022 a aktuálne eviduje viac ako štvrť milióna aktívnych používateľov, čo predstavuje takmer 100-percentný medziročný nárast. Elektronický občiansky preukaz pritom cez portál slovensko.sk na prístup do svojich účtov využíva momentálne 38 528 klientov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami