Som matka nemeckej policajtky. Poviem vám, prečo nemôžem pokojne spávať

Za zlyhania politikov zaplatí ďalšia generácia. Vidieť to aj na páchateľovi z Mannheimu. Už v roku 2014 mu zamietli žiadosť o azyl, a napriek tomu ho v krajine naďalej tolerovali. Čo je ešte horšie, živili sme ho aj sociálnymi dávkami. Píše Birgit Kelle, nemecká publicistka a matka policajtky a policajta.

ilustracnyobrazok-transformed Foto: @KKermansha45390/X

Istý migrant príde ako maloletý do Nemecka nelegálne z Afganistanu. Krajina ho prijme s otvorenou náručou, pošle ho do školy a zaplatí mu azylové konanie, ktorého výsledkom je však zamietnutie. Podľa zákona by mal byť z krajiny vyhostený, ale podobne ako státisíce iných odmietnutých žiadateľov o azyl môže zostať. V posledný májový deň na námestí v meste Mannheim v Bádensku-Württembersku dobodal známeho kritika islamu Michaela Stürzenbergera a potom zavraždil mladého policajta, než ho postrelil jeho kolega. Výsledkom útoku je, že o život prišiel policajt, kritik islamu prežil len o vlások, ale nemecké vládnuce strany tvrdohlavo odmietajú hovoriť o vážnom probléme s islamistami v krajine.

Namiesto toho sa naďalej poukazuje na spoločenského nepriateľa na pravom okraji politiky a aj miestni politici v Mannheime organizujú rýchlosťou blesku demonštráciu proti „pravici“, a nie proti islamizmu. Na túto politickú schizofréniu doplácajú naše deti, ktoré vyrastajú na uliciach a v školách, kde sa útoky nožom zo strany mladistvých stali novým fenoménom. Cenu platia aj policajti, ktorí musia na nemeckých uliciach trpieť za to, o čom rozhodujú politici za zatvorenými dverami.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.