ME2024: Nikdy si nepripúšťam tlak, hovorí Lobotka

Stanislav Lobotka si pred úvodným zápasom na ME nepripúšťa tlak. Jeho tím čaká v pondelok o 18:00 h. súboj s Belgickom, favoritom E-skupiny.

Dvadsaťdeväťročný defenzívny stredopoliar je momentálne držiteľ ocenenia pre najlepšieho futbalistu roka a v sezóne 2022/23 bol oporou svojho klubu, ktorý získal prvý taliansky titul po vyše 30 rokoch.

„Ja si nikdy nepripúšťam tlak, som samozrejme v inej pozícii ako na predošlých ME. Je to tým, že v klube hrám stabilne, vyhýbajú sa mi zranenia a niečo som aj zhodil, takže sa mi ľahšie behá. Nejakú tú nervozitu cítim, ale trému si nepripúšťam,“ uviedol Lobotka na sobotnej tlačovej konferencii v Mainzi.
       
„Proti takýmto kvalitným súperom sa hrá veľmi ťažko. Keď mám stále niekoho na sebe, nie je tam priestor, ktorý by som potreboval. Keď už sa to deje, snažím sa s tým vyrovnať a spraviť priestor pre niekoho iného,“ povedal Lobotka. Dodal, že nie je žiadna konkrétna oblasť, na ktorú sa pred zápasom s Belgickom tím zameriava: „Nie je nič, čo je najdôležitejšie. Zameriavame sa na ofenzívu i defenzívu, to, ako máme stáť a pressovať, aby sme mali čo najlepší výsledok.“

(tasr)