Keď úrady odmietnu zveriť dieťa pestúnom pre ich katolícku vieru

Manželia Mike a Kitty Burkeovci z Massachusetts patria k tým párom, ktorým úrady odmietli udeliť pestúnsku licenciu. Dôvod rozhodnutia v ich prípade je kuriózny: Katolícka viera a rozpor s rodovou ideológiou.

271446821_460514152691785_1560848602704202122_n Foto: Joe Biden/FB

Federálny sudca teraz rozhodol o ďalšom pokračovaní prípadu. Vo svojom súdnom príkaze napísal, že rozhodnutie Massachusettského oddelenia pre deti a rodiny (DCF) spôsobilo, že Mike a Kitty Burkeovci v tomto prípade čelili „základnej dileme: mohli sa vzdať svojho náboženského presvedčenia a získať pestúnsku licenciu, respektíve mohli sa pridŕžať svojho presvedčenia a licenciu stratiť,“ informoval Massachusettský rodinný inštitút (MFI). Právnik inštitútu Sam Whiting vníma toto rozhodnutie ako veľké víťazstvo s dôsledkami pre kresťanské rodiny nielen v krajinách Commonwealthu.

Katolícki manželia Burkeovci sa prihlásili do programu pestúnskej starostlivosti DCF v roku 2022. Z tlačového vyhlásenia Becketovej advokátskej kancelárie, ktorá sa prípadu manželov ujala, „prešli hodinami tréningu“ a získali odporúčanie pre „pozitívny prínos v skupine.“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami