Najskôr kradli hlasy Republike, teraz sú otvorení aj podpore Leyenovej

Smer sa pred voľbami zahral na rebela a národnú stranu, aby zobral hlasy Republike. Po eurovoľbách Smer aj Hlas prišli zaklopať na dvere eurosocialistov, aby ich vzali späť do frakcie.

V Smere to nekomentujú, no ich zámer vrátiť sa do frakcie europoslancov je zrejmý. Súčasný prezident Pellegrini tiež uviedol, že europoslanci Smeru aj Hlasu podporia Antonia Costu na prezidenta EÚ. Zároveň však očakávajú, že pozastavenie ich členstva vo frakcii bude prehodnotené.

„Smer a Hlas, respektíve slovenská vláda je otvorená aj debate o podpore Ursuly von der Leyenovej, ktorá chce pokračovať vo vedení eurokomisie,“ píše Dag Daniš.

O súčasnej dvojtvárnej politike Smeru sa dočítate v komentári Daga Daniša:


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok