7 dní v kocke: Pandemickí jastrabi sa vracajú. A celkom bez hanby

V rubrike 7 dní v kocke Dag Daniš komentuje hlavné témy týždňa. Dnes o provokáciách Petra Kotlára a reakcii pandemickej ligy, ktorá sa opäť hrá na „hlas vedy“ – napriek tomu, že sa počas pandemických kampaní hrubo mýlila; o výmene v Prezidentskom paláci, ktorá má zvláštnu geopolitickú pointu; o atrape „mierovej konferencie“ o Ukrajine a o novej najhodnotnejšej firme sveta, ktorá vyrába čipy pre „umelú inteligenciu“.

Snímka obrazovky 2024-06-20 o 18.59.55 Minister Vladimír Lengvarský počas kampane Vakcína je sloboda. Foto: TASR.

1. Kotlár a jeho nepriatelia

V prvom bode prehľadu sa musíme zastať Petra Kotlára, splnomocnenca vlády pre vyšetrovanie pandémie. Nie pre to, čo tvrdí (hovorí predsa to isté už tri roky). Skôr preto, ako manipulatívne sa k nemu správajú jeho nepriatelia – pandemickí jastrabi z radov médií, politických strán. A tých, ktorí sa opäť hrajú na jediný „hlas vedy“.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.