Aká je slovenská postupová kalkulačka na Eure?

Aká je slovenská postupová kalkulačka na Eure? S Rumunmi by sme mali vyhrať, v opačnom prípade nás môže podržať Ukrajina.

Belgicko - Slovensko Slovenská futbalová reprezentácia. Foto: Martin Baumann/TASR

V súčasnej tabuľke vedie Rumunsko so skóre 3:2, nasledované Belgickom so skóre 2:1. Slovensko je na tretej pozícii so skóre 2:2, kým Ukrajina je na poslednom mieste so skóre 2:4. Rozuzlenie príde v záverečných zápasoch skupiny, kde Slovensko narazí na Rumunsko a Belgicko zmeria sily s Ukrajinou. Obe stretnutia sa odohrajú súčasne v stredu 26. júna o 18:00.

Prípadní víťazi oboch strenutí obsadia prvé dve priečky a automaticky postupujú do play off. Trerie mužstvo sa zaradí to takzvanej tabuľky tretích tímov. To je samostatná tabuľka, z ktorej postúpia na základe bodov a skóre štyri mužstvá zo šiestich.

Ak by sme s Rumunskom prehrali, pomôcť by nám museli Ukrajinci a to ziskom troch bodov proti Belgicku. Vtedy by sme obsadili spomínané tretie miesto, pričom o našom postupe by rozhodovali aj zisky ostatných tretích tímov naprieč skupinami.

Ak by sa stalo, že zápas medzi Slovenskom a Rumunskom skončí remízou, oba tímy by získali štyri body. V takom prípade by sa o prvé miesto v skupine uchádzal víťaz druhého duelu a Slovensko by obsadilo konečné tretie miesto.

V prípade, že by oba stredajšie zápasy skončili nerozhodne, o poradí by rozhodovalo lepšie skóre z celkovej bilancie skupinových zápasov, následne vyšší počet gólov zaznamenaných vo všetkých zápasoch skupiny a potom vyšší počet víťazstiev z týchto stretnutí.

(mm)


Ruské sily útočia na ukrajinské pozície v Doneckej oblasti, pričom boje sú stále smrteľné a strategicky dôležité pre kontrolu regiónu.
Prejsť na článok
Trump vyjadril ochotu spolupracovať s Ukrajinou a Ruskom na ukončení vojny, zatiaľ čo Zelenskyj plánuje prediskutovať svoj víťazný plán.
Prejsť na článok
Trump kritizoval situáciu na Ukrajine po stretnutí s Bidenom a vyjadril presvedčenie, že dokáže uzavrieť dohodu na ukončenie vojny.
Prejsť na článok
Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok