Prehľad trhov: Akcie Gileadu sú na vzostupe, Švajčiari si idú vlastnou cestou

Americký Fed v marci 2022 prvýkrát zvýšil úrokové sadzby, ktoré dosiahli v júli 2023 maximálnu úroveň 5,5 percenta. Čoskoro to bude viac ako rok, keď sú sadzby aj z historického hľadiska na vysokých úrovniach. Naposledy to bolo v období 2006 – 2007, keď boli úrokové sadzby na maximálnej hodnote 5,25 percenta.

SHANGHAI, CHINA - NOVEMBER 07: People visit the Gilead Sciences Inc. booth during the 6th China International Import Exp Gilead. Ilustračné foto: Profimedia.sk

Vysoké sadzby položili základ pre finančnú krízu v roku 2008. Zásadnú úlohu v tejto kríze zohrala situácia na americkom realitnom trhu. A to je hlavný dôvod, prečo by sme mali veľmi pozorne sledovať situáciu okolo nehnuteľností v USA.

Vývoj vydaných nových stavebných povolení v USA za posledný rok.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.