Nositeľ Ratzingerovej ceny profesor Pablo Blanco vystúpi v Trnave

V sobotu 6. júla o 14. hodine popoludní sa v Trnave uskutoční druhá konferencia Spolku latinskej omše s názvom Dilexi decorem domus tuæ: Benedikt XVI. a liturgia.

43273697791_80974441e2_k Ilustračné foto: Pedro/flickr.com

Hlavným hosťom konferencie bude profesor Pablo Blanco Sarto zo Španielska. Pôsobí na Navarskej Univerzite v Pamplone a za rok 2023 sa stal laureátom prestížnej Ratzingerovej ceny za teológiu. Získal ju spolu s iným Španielom, Francescom Torralba Rosellóm.
Profesor Blanco má doktorát z klasickej filológie, z teológie a filozofie. Je odborníkom na teologické myslenie Josepha Ratzingera – Benedikta XVI., o ktorom vydal viacero kníh, medzi ktorými vyniká Úvod do teológie Josepha Ratzingera a vyše 900-stranová publikácia Životopis Benedikta XVI.

Blanco patrí medzi úzky kruh odborníkov, ktorí pripravujú vydanie súborného diela Josepha Ratzingera Benedikta XVI. pre španielsky hovoriace krajiny. Prednáša na svetových konferenciách o Ratzingerovi a v sobotu bude prednášať v Trnave.

Organizátori konferencie predstavia slovenský preklad knihy profesora Blanca s názvom Od Ratzingera k Benediktovi, v ktorej autor ponúka syntézu myslenia nemeckého pápeža. Knihu si bude možné zaobstarať počas prezentácie.

Profesor Pablo Blanco Sarto. Foto: Navarská univerzita/flickr.com

Druhým hosťom podujatia bude u nás známejší profesor Roberto de Mattei, taliansky historik, predseda Nadácie Lepanto, šéfredaktor a zakladateľ časopisu Radici Cristiane a tlačovej agentúry Corrispondenza Romana. Vyučoval na viacerých talianskych univerzitách a v rokoch 2003 až 2011 bol podpredsedom Národnej rady pre výskum.

Konferencia začne o 14. hodine popoludní, prihlásiť sa možno na webe Spolku latinskej omše. Všetky informácie nájdete tu.

(fed)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok