Anglická hra o prežitie a holandský obrat

Anglicko znovu uniklo vypadnutiu. V Nemecku hrá len tesné zápasy, znovu nevyniklo a predsa pochoduje ďalej. Holandsko našlo odvahu urobiť zmeny a otočilo súboj s Tureckom. Semifinále obstarajú štyri veľmoci európskeho futbalu.

Anglicko - Švajèiarsko Anglickí futbalisti Jude Bellingham (vpravo) a Trent Alexander-Arnold sa tešia po štvrťfinálovom zápase Anglicko - Švajčiarsko na ME vo futbale v nemeckom Düsseldorfe 6. júla 2024. Foto: TASR/AP

Anglicko znovu prežilo krušnú chvíľu. Sekundy ho delili od vyradenia proti Slovensku v osemfinále a keď na začiatku záverečnej štvrťhodiny inkasovalo štvrťfinálový gól od Breela Embola, ocitlo sa na lopate Švajčiarov. Mužstvo Murata Yakina udivovalo na Eure kompaktnosťou, schopnosťou presadiť sa, v každej formácii malo hráčov vo výbornej forme, ukazovalo kolektívnu silu, veď v osemfinále prakticky nepustilo k slovu Taliansko.

Základná chyba Švajčiarov

Urobilo základnú chybu, ktorej sa na Eure dopúšťali tímy ako na bežiacom páse a ktorej sa vyhlo v osemfinále. Prestalo hrať, stratilo sústredenie na útočnú myseľ len na chvíľu. Okamžite po strelenom góle sa stiahlo, prepustilo Angličanom zadarmo ofenzívne metre a po piatich minútach pykalo po nenápadnej krížnej strele Bukaya Saku.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.