Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má nového silovo-kondičného trénera

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má nového silovo-kondičného trénera. Doterajšieho kouča Marca Portu nahradil iný Talian Andrea Nonnato.

Štyridsaťročný špecialista bol v uplynulých týždňoch priamo v Liptovskom Mikuláši a osobne pracoval s Vlhovou na jej čo najskoršom návrate späť do súťažného kolotoča. Počas šesťtýždňového tréningového cyklu sa spoločne zamerali na zlepšovanie fyzickej pripravenosti.

„Cítim sa super. V tíme som stretol samých skvelých ľudí, ktorí mi pomohli, aby som sa tu cítil ako doma. Postupom času spoločne pracujeme, aby boli naše vzťahy ešte lepšie,“ povedal Nonnati v rozhovore pre Sport Management Company.

Olympijská víťazka doterajšiu spoluprácu s Nonnatim hodnotí pozitívne: „Zatiaľ spolu robíme veľmi krátko na to, aby som k tomu povedala viac, ale som spokojná, akým smerom to ide,“ povedala Vlhová.

Nonnato v uplynulých rokoch pracoval predovšetkým vo futbalovom prostredí. V rokoch 2011 až 2018 bol šéf kondičnej a fyzickej zložky v rámci prípravy juniorských tímov v AC Padova, neskôr pracoval pre družstvo žien Hellasu Verona a od januára 2021 do júna 2022 bol v pozícii atletického a rehabilitačného odborníka v FC Janov, kde v minulosti pôsobil reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka.

„Dá sa povedať, že som teraz urobil celkom veľký skok od futbalu k zjazdovému lyžovaniu. Pred rokom som sa na jednej konferencii v Anglicku zoznámil s Marcom Portom, kde sme si ľudsky aj profesionálne sadli. Zostali sme v kontakte a keď sa rozhodol, že pri tíme Petry Vlhovej končí, spomenul si na mňa. Som totiž nielen kondičný tréner, ale venujem sa aj rehabilitácii a detailnému procesu návratu športovcov do akcie po zranení,“ uviedol nový člen Niké Ski Team Petra Vlhová.

(tasr)