Strelec gólu Ján Švehlík: Zlato v Belehrade sme preberali v nemeckých dresoch

Zlato z futbalových majstrovstiev Európy v Juhoslávii v roku 1976 patrí aj po 48 rokoch k najväčším úspechom československej futbalovej histórie. Na aktuálnom šampionáte v Nemecku zanechala postupom do osemfinále výraznú stopu aj slovenská futbalová reprezentácia. O jej úspešnom účinkovaní ako aj o Belehrade ‘76 a futbale celkovo sme sa porozprávali s Jánom Švehlíkom, členom slávneho zlatého tímu z roku 1976.

01_svehlik_MZ Ján Švehlík. Foto: Matúš Zajac

Ján Švehlík (74) vo finále futbalových ME v roku 1976 proti Nemeckej spolkovej republike vsietil náš úvodný gól. Je členom Siene slávy slovenského futbalu, v tímoch Slovan Bratislava a Dukla Praha odohral v najvyššej česko-slovenskej futbalovej súťaži 296 zápasov, strelil 79 gólov a stal sa štvornásobným majstrom česko-slovenskej ligy. Vo futbale je stále aktívny, pôsobí ako vedúci mužstva ŠK Slovan Bratislava.

Medzi štyri najlepšie mužstvá Majstrovstiev Európy vo futbale (ME) (rozhovor sme autorizovali pred semifinálovými duelmi – pozn. red.) sa dostali Francúzsko, Španielsko, Holandsko a Anglicko. Chýba vám v tejto štvorici niekto?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami