Progresívna rakovina. V čom má Fico pravdu a v čom sa mýli

Liberálni extrémisti neznesú opozíciu, a preto ju démonizujú. Demokraciu slovne obhajujú, ale prostredníctvom médií, súdov, korporácií a spravodajských služieb sa ju snažia ovládať, aby si udržali moc aj napriek voličom. Fico to dokáže presne pomenovať. Je preto nepochopiteľné, že svoju mimoriadnu politickú intuíciu nijako nevyužil v Európskom parlamente. Píše profesor Petr Drulák.

ROBERT FICO NA VLçDE Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) prichádza na 42. rokovanie vlády SR. Zdroj: Profimedia

Premiér Fico vyprovokoval vlnu kritiky svojím cyrilometodským prejavom, v ktorom prirovnal liberalizmus a progresivizmus k rakovine a vyzval na zmenu ústavy. Išlo o tvrdý, ale štátnický prejav, ktorý myšlienkovo nevybočoval z jeho línie posledných rokov; voliči SMER-u to môžu považovať za záruku plnenia volebného programu.

O to väčšie pochybnosti vyvolávajú manévre SMER-u v Európskom parlamente. Trápny pokus o návrat do frakcie európskych socialistov popieral všetko, čo Fico inak hovorí.

Premiér Robert Fico počas príhovoru na celonárodných oslavách pri príležitosti 1161. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda na územie dnešného Slovenska. Reprofoto: Youtube

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.