Vláda vraj mieri na paušál živnostníkov. Proti je SNS. Ruky preč, reaguje SaS

V súvislosti s hľadaním ďalších zdrojov, ktoré štát potrebuje z dôvodu konsolidácie verejných financií, sa nedávno medializovali informácie, že koalícia pociťuje tlak na zrušenie výhod živnostníkov. Vyjadril sa tak Andrej Danko (SNS), ktorý dodal, že by to chceli ustáť. Veď práve jeho strana počas tretej vlády Roberta Fica presadila zvýšenie limitu paušálnych výdavkov. Tie, ale aj výška dane z príjmu či fiktívne podnikanie samostatne zárobkovo činných osôb, sú aktuálne na stole.

sas Tlačová beseda k zmenám pri paušálnych výdavkoch živnostníkov. Reprofoto: Youtube.

Na zmeny, ktoré by mohli nastať, zareagovala opozičná SaS. „Vláda Roberta Fica už trištvrte roka robí všetko pre seba a nič pre ľudí,“ uviedol na tlačovke s názvom Dajte ruky preč od živnostníkov predseda strany Branislav Gröhling. Rétoriku aj pritvrdil, keď povedal, že táto vláda rieši osem mesiacov len novelu Trestného zákona, ktorý znižuje tresty zločincom a korupčníkom.

Skonštatoval, že občania majú v peňaženkách čoraz menej peňazí, potraviny nezlacneli, no ministri si platy zvýšili na 8 600 eur mesačne a premiérovi schválili doživotný plat na úrovni poslanca, teda niekde okolo 6 600 eur. A vymenoval aj ďalšie nepopulárne opatrenia, ako sú zrušenie zubných benefitov či vyššie poplatky na úradoch, neopomenul ani najdrahší benzín v rámci krajín V4, zbierky občanov na opravu novorodeneckého oddelenia v Košiciach, vyššie odvody, dane a podobne.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami