Kto je JD Vance, muž, ktorý stojí za Donaldom Trumpom?

Je rozhodnuté. Donald Trump vstúpi do boja o post prezidenta USA ako republikánsky kandidát. Zdá sa, že v Nemecku politické mediálne kruhy neuvažovali o tom, že by Trump mohol vyhrať. Ten si vybral za možného budúceho viceprezidenta, senátora za štát Ohio Jamesa Davida Vancea.

profimedia-0890491411 Americký senátor z Ohia a republikánsky kandidát na viceprezidenta JD Vance. Foto: Andrew C. Reynolds. AFP/Profimedia

Nemecké médiá a politici sa však stále správajú, akoby bol Trump stelesnením diabla, namiesto toho, aby sa prispôsobili skutočnosti, že „Make America Great Again” v jeho podaní jednoducho znamená: Amerika na prvom mieste.

To podporuje aj jeho „running mate”, ktorý by sa v prípade víťazstva vo voľbách stal viceprezidentom, James David, skrátene JD Vance. O niekoľko týždňov bude mať 40 rokov a od januára 2023 zastupuje americký štát Ohio v Senáte USA. Ešte jednoznačnejšie ako Trump odmieta ďalšie vojenské angažovanie sa v Ukrajine, Putina nepovažuje za existenčnú hrozbu a podporuje Izrael v boji proti Hamasu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.