Slovinský cyklista Tadej Pogačar sa stal víťazom sobotňajšej 20. etapy Tour de France

Slovinský cyklista Tadej Pogačar sa stal víťazom sobotňajšej 20. etapy 111. ročníka Tour de France. V priamom súboji 132,8 km dlhej trasy z Nice na vrch Col de la Couillole zdolal Dána Jonasa Vingegaarda, v tohtoročnej edícii si pripísal piaty triumf a upevnil si prvú priečku celkového poradia.

Tadej Pogačar. Foto: TASR/AP Tadej Pogačar. Foto: TASR/AP

Jazdec tímu SAE Team Emirates mal v cieli náskok sedem sekúnd pred cyklistom stajne Visma Lease a Bike, tretí skončil Ekvádorčan Richard Carapaz s mankom 23 sekúnd. V priebežnom poradí má Pogačar pred Vingegaardom náskok už 5:14 min a celkový triumf na dosah.

Cyklisti sa od štartu do cieľa pohybovali v horách. Pelotón sa takmer okamžite rozbil, na predných pozíciách sa okrem jazdcov pre celkové poradie pohybovali aj vrchári so záujmom o triumf v etape a predovšetkým Carapaz, ktorý bránil bodkovaný dres.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac