Musk: Pre transgenderizmus som prišiel o syna a rozhodol som sa zničiť vírus progresivizmu

Miliardár Elon Musk tvrdí, že jeho syna Xaviera „zabil woke mind vírus“ po tom, čo ako otec odsúhlasil jeho tranzíciu. „V podstate ma oklamali, aby som podpísal dokumenty za jedného z mojich starších chlapcov, Xaviera,“ povedal v rozhovore s psychológom Jordanom Petersonom na portáli Daily Wire.

Elon Musk participe à la 71ème édition du Cannes Lions au Palais des Festivals à Cannes Elon Musk. Foto: Profimedia

„Bolo to ešte predtým, ako som vôbec pochopil, čo sa deje. Práve bol covid a bolo v tom veľa zmätku. Povedali mi, že Xavier spácha samovraždu, ak… v podstate som prišiel o syna. Existuje dôvod, prečo to (transaktivisti – pozn. red.) nazývajú ‚deadnaming‘, a ten dôvod je, že váš syn je mŕtvy. Takže môj syn je mŕtvy, zabil ho woke mind vírus. Tak som prisahal, že ten woke mind vírus zničím,“ vysvetlil svoju motiváciu.

„Deadname“ znamená „mŕtve meno“ a ide o výraz, ktorým transaktivisti označujú meno transčloveka pred „zmenou pohlavia“.

Elon Musk pritom kúpil sociálnu sieť Twitter práve v čase, keď sa končila pandémia, teda v roku 2022.

„Xavier sa narodil ako homosexuál“

V príspevku na sieti X Elon Musk v utorok doplnil, že jeho syn „sa narodil ako gej“ a zároveň s ľahkým autizmom. Toto sú podľa neho dva hlavné atribúty, ktoré prispeli k jeho neskoršej genderovej dysfórii.

Tušenie o synovej budúcej sexuálnej orientácii mal podľa vlastných slov odkedy mal Xavier štyri roky. „Bolo mi to jasné, že keď mal asi 4 roky a hovoril mi, čo si mám obliecť, pričom používal výrazy ako ‚famózne‘, rovnako ako z jeho lásky k muzikálom a divadlu.“ To však z neho nerobí dievča, dodal Musk.

K presťahovaniu ma donútili zákony Kalifornie, potvrdil

Xavierov prípad – ktorý v súčasnosti vystupuje ako „Vivian Jenna Wilsonová“ – použil Musk na ilustráciu svojej kritiky kontroverzného zákona, podľa ktorého škola nesmie nútiť učiteľa, aby informoval rodičov o takzvanej zmene pohlavia ich dieťaťa.

Zákon napriek Muskovmu varovaniu podpísal guvernér Kalifornie Gavin Newsom, čo viedlo majiteľa siete X presťahovať sídlo firmy zo západoamerického štátu do Texasu. Z rovnakého dôvodu presťahoval aj spoločnosť SpaceX.

„Aby bolo jasné, k tomuto bodu viedlo mnoho vecí, bola to len posledná kvapka. Okrem toho som už predtým viedol rozhovory s Gavinom Newsomom, v ktorých som mu povedal, že ak podpíše takúto legislatívu, ktorá podľa môjho názoru ohrozuje deti, presuniem svoje spoločnosti z Kalifornie,“ potvrdil Musk svoj výrok zo 16. júla. „Takže to vedel dopredu.“

„Vrátim sa k tomu – ‚genderovo potvrdzujúca starostlivosť‘ je strašný eufemizmus. V skutočnosti je to sterilizácia detí,“ dodal Musk, na čo Peterson reagoval, že ide o „mrzačenie“.

„Áno, mrzačenie a sterilizácia. Je to zlo. Beriete deti, ktoré sú oveľa mladšie, než je vek v ktorom môžu dať informovaný súhlas. V skutočnosti každé dieťa prechádza určitým druhom krízy identity. Dospelí s nimi veľmi ľahko manipulujú,“ povedal miliardár.

Vyjadril sa aj jeho syn

Na Muskovo vystúpenie v podcaste reagoval aj jeho spomínaný syn. Tvrdenie, že jeho otec o ničom nevedel, označil za klamstvo.

„Myslím, že predpokladal, že nič nepoviem a nechám to bez reakcie. To ale nehodlám spraviť, pretože ak o mne on bude takto nehorázne klamať pred miliónovým publikom, nenechám to len tak,“ povedal 20-ročný mladý muž vystupujúci pod menom „Vivian Jenna Wilson“.

„Vedel o všetkých vedľajších účinkoch,“ povedal pre televíziu NBC v reakcii na Muskove vyhlásenia o blokátoroch puberty.

„Celé je to vymyslené a má to dôvod. Nevie, aká [Muskov syn o sebe hovorí v ženskom rode, pozn. red.] som bola v detstve, pretože tam jednoducho nebol. A v tom krátkom časovom období, keď tam bol, som bola neustále obťažovaná pre svoju zženštilosť a zvláštnosť,“ opísal svoje detstvo Wilson, ktorý prijal dievčenské priezvisko svojej matky Justine Wilsonovej. Dodal, že hoci mal Musk striedavú starostlivosť, trávil s ním nanajvýš desať percent celkového času.

Do politickej arény vstúpil aj predtým

Nejde o prvý prípad, keď sa zakladateľ firiem Tesla či Starlink vyjadruje k politickej situácii v Spojených štátoch. Ešte v máji priniesol denník Wall Street Journal informáciu o stretnutí Muska a republikánskeho nominanta Donalda Trumpa, na ktorom mali údajne diskutovať o Muskovej možnej úlohe v prezidentskej administratíve, ak Trump vyhrá novembrové voľby.

Ten istý denník informoval o Muskovom pláne venovať 45 miliónov dolárov mesačne politickému akčnému výboru America PAC.

Celý rozhovor v priestoroch továrne Gigafactory Texas v hlavnom meste Austin je prístupný na portáli Daily Wire a na účte Jordana Petersona na sieti X.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac