Nadalov štart v Paríži je otázny, tvrdí jeho tréner Moya

Podľa jeho slov začal Nadal počas stredajšieho tréningu na antuke areálu Roland Garros pociťovať bolesti v oblasti stehna. "Bolesti sa postupne stupňovali, preto musel Rafa predčasne ukončiť tréning. Nechceme nič siliť, uvidíme, či bude do začiatku turnaja stopercentne fit."

Paris 2024 - Tennis Practice Rafael Nadal. Foto: Profimedia.sk

Nadal by sa mal v Paríži predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza. V singli ho v 1. kole čaká Maďar Márton Fucsovics, v 2. kole by mohol nastúpiť proti svojmu dlhoročnému rivalovi Srboci Novakovi Djokovičovi.

Nadal má vo svojej zbierke aj olympijské zlato, keď vo dvojhre uspel na OH 2008 v Pekingu, vo štvorhre získal s Marcom Lopezom najcennejší kov v Riu de Janeiru 2016. Djokovič má spod piatich kruhov na konte iba bronz z dvojhry v Pekingu. Pred troma rokmi mu turnaj v Tokiu nevyšiel, keď v semifinále dvojhry prehral s neskorším šampiónom Nemcom Alexandrom Zverevom a v dueli o 3. miesto so Španielom Pablom Carrenom-Bustom.

(tasr, afp)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac