Ako Petter Hansen kúpil do firmy 6 kg neviditeľnej čokolády

Petter Hansen je pravý Nór, pri ktorom očakávate, že bude chodiacim príkladom nórskej etiky, zmyslu pre spravodlivosť, a pod. Možno, aj vzhľadom na vek (krátko pred dôchodkom), určite pozná nórske pravidlá Jantaloven. Jeden by čakal, že nimi žije minimálne v práci.

dav Ilustrovaný život. Lisa Aisato: Ilustračné foto z knihy

Jantaloven sú pravidlá, ktoré vás nabádajú, aby ste splynuli s kolektívom, nevytŕčali a umožnili pomalším a slabším, aby oni určovali tempo v tíme a oni sa tak necítili diskriminovaní. Všetci by sa tak v nórskej krajine Jantaloven mali cítiť šťastní…

Mali. Ale Petter Hansen sa rozhodol inak –  z jednoduchého dôvodu: chcel sa cítiť šťastný len on sám. Chcel si ešte pred dôchodkom užiť, najlepšie ako sa dá. Len to správne uchopiť…Hm. Hrdo sa zadíval na zarámovaný certifikát na stene, ktorý dostal po ukončení dvojdňového kurzu na tému „Ako sa vyznať v účtovníctve.“ Ako upresňuje na svojom profile na LinkedIn, absolvoval ho pred 5 rokmi.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.