„Zlý mier je lepší ako dobrá vojna.“ Prečo je čoraz viac Ukrajincov za rokovania s Ruskom

Väčšina Ukrajincov je síce stále proti odstúpeniu akéhokoľvek územia Rusku, ale ako ukazuje exkluzívna reportáž New York Times, prieskumy verejnej mienky a nedávne vyjadrenia vedúcich predstaviteľov krajiny dokazujú dramatický posun v diskusii o mierových rokovaniach s Ruskom.

Snímka obrazovky 2024-07-31 o 17.21.57 Olha Predčenko (vpravo) a jej matka Kateryna Predčenko sa pozerajú na provizórny pamätník padlým vojakom na námestí Majdan v Kyjeve minulý týždeň. Foto: Oksana Parafeniuk/New York Times

Oľha Predčenko sa držala za ruku so svojou 85-ročnou matkou, keď sa pozerali na provizórny pamätník na tráve v centre Kyjeva, kde bola každá modro-žltá vlajka označená menom vojaka, ktorý zahynul v bojoch s Ruskom.

Často prichádzajú sem, na námestie Majdan, aby strávili čas premýšľaním o mŕtvych a vojne. Pani Predčenko povedala, že sa jej snívalo o tom, ako niečo ťažké spadlo na Kremeľ. Zároveň však dúfa, že čoskoro dôjde k mierovej dohode.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.