Nemecká ministerka zahraničných vecí sa zaplietla do hlbokej vízovej aféry

Prokuratúra vyšetruje mnohých zamestnancov nemeckého ministerstva zahraničných vecí, ktoré sa pod vedením šéfky rezortu Annaleny Baerbockovej v súčasnosti nachádza v centre veľkého vízového škandálu.

Annalena Baerbocková Annalena Charlotte Alma Baerbocková je nemecká politička, od decembra 2021 vedie spolkové ministerstvo zahraničných vecí vo vláde Olafa Scholza, ako prvá žena v tomto úrade. Foto: Profimedia.sk

Obvinenie: ministerka zahraničných vecí napriek bezpečnostným varovaniam mnohých úradov a zjavne sfalšovaným dokladom osobne nariadila vydanie víz Afgancom, ktorí chceli opustiť krajinu. Následne sa do Nemecka na náklady nemeckých daňových poplatníkov dostalo nespočetné množstvo migrantov, dokonca aj pakistanských špiónov, a to vďaka už spomínaným falošným dokumentom. Nie je to náhoda, je v tom dokonca systém.

Je október 2022 a istý Khan G. podáva žalobu na správnom súde v Berlíne, aby umožnil svojmu bratovi Mohammadovi G. presťahovať sa do Nemecka. Nemecký zákon o zlúčení rodiny je v skutočnosti určený len pre manželov, deti a rodičov maloletých. V mimoriadne náročných prípadoch sú však možné výnimky. A práve v to dúfa Khan G.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.