Tešenie sa na občiansku vojnu

Niet pochýb o tom, že hlavnou príčinou súčasných nepokojov vo Veľkej Británii je imigračná politika. Potom, čo bola nekontrolovaná imigrácia jednou z hnacích síl víťaznej strany brexitu. Ľudia ju volili kvôli sľubom, že „brexit znamená brexit“ a že je potrebné „doviesť brexit do konca“ (get brexit done). V roku 2019 dali konzervatívcom historickú väčšinu. Z dôvodov, ktoré sa vymykajú chápaniu, to konzervatívci zvládli tak, že nechali prisťahovalectvo vzrásť na historickú úroveň.

England: Tight security ahead of the funeral of Queen Elizabeth II in London Štátne vlajky Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska v Londýne. Foto: Profimedia.sk

Takže pokiaľ je možné súčasné protesty označiť za protiimigračné, sú to protesty proti nesplneným sľubom politikov.

Praktické či ekonomické dôsledky nezriadenej imigrácie – preplnené ubytovacie kapacity, tlak na verejnú infraštruktúru ako školy a zdravotníctvo, neblahé dôsledky dostupnosti lacnej pracovnej sily na dlhodobú produktivitu ekonomiky – sú násobené politikou progresívneho rasizmu, ktorú britský establišment vyznáva. Pre tento svetový názor je obyvateľstvo inej ako bielej rasy – BAME (Black, Asian and Minority Ethnic), ako znie idiotská oficiálna vládna skratka – preferované.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.