Z Paríža píše Marcel Merčiak: Oranžový Zátopek a naše otázniky

Pred vyše dvoma týždňami tu bol prísľub výnimočnej udalosti a predpoklady neklamali. Olympijský oheň žiaril v meste svetiel, pod Eiffelovkou sa odohrávali úžasné športové súboje. Olympiáda prežila klinickú smrť pandemického obdobia, po letnom sviatku v Tokiu a zimnom v Pekingu sa vrátila v plnej paráde. Paríž je preto práve v tomto smere míľnikom.

Os: Marathon (W), Paris - 11 Aug 2024 Sifan Hassanová vyhráva maratón na OH v Paríži. Foto: Profimedia.

Je to jedna z najnavštevovanejších metropol na svete, magnet pre turistov. Olympiáda to len zvýraznila. Všade bolo plno. Hľadiská na športoviskách boli nabité, plné entuziazmu, dobrej nálady, pravej športovej atmosféry. Ešte aj športy, považované v minulosti za okrajové, bývali vypredané.

Lukostreľba, skejtbording, šerm, taekwondo, plážový volejbal, trojkový basketbal, nový olympijský šport breakdancing našli v prostredí ikonických parížskych miest na Invalidovni, na Námestí svornosti, vo Versailles, pod Eiffelovou vežou, v Grand Palais či na Marsových poliach novú tvár. Platilo to aj o ďalších dočasných športoviskách na najväčšom parížskom výstavisku v Porte de Versailles.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.