A záleží aj na bielych životoch? Dôležitosť britskej vzbury

Ťažko polemizovať s pocitom britských protestujúcich, že ich krajina nezvláda migráciu, a preto už prestáva byť ich krajinou. Čo je ťažké pochopiť na tom, že práve to ženie bielych Britov do ulíc? O tom, prečo je súčasná britská vzbura dôležitá, píše profesor Petr Drulák.

Demonstrations in Manchester following fatal knife attack in Southport Protestujúci sa stretávajú s policajtmi v Manchestri, Veľká Británia 3. augusta 2024. Po smrteľnom útoku nožom v Southporte, pri ktorom zahynuli tri deti a osem ďalších bolo vážne zranených spolu s dvoma dospelými, sa po celej Británii objavili násilné demonštrácie. Zdroj: Profimedia

Na prelome júla a augusta otriasla Veľkou Britániou vlna násilností. Zdvihol ju odporný zločin, pri ktorom mladý černoch, ktorého rodičia prišli do Británie z africkej Rwandy, zaútočil nožom na tanečnú školu v Southporte: tri dievčatá ubodal, osem ďalších detí a dvoch dospelých ťažko zranil. Mŕtve biele dievčatá mali medzi šesť a deväť rokov. Spontánne nenásilné demonštrácie v mnohých anglických mestách za posledné dva týždne často prerástli do útokov rozzúreného bieleho davu na mešity a imigrantské centrá.

Odpoveď novej labouristickej vlády, jej polície a justície, bola tvrdá. Začiatkom týždňa prekročil počet zatknutých jeden tisíc, viac ako polovici bolo vznesené obvinenia a v zrýchlených konaniach už padajú prvé rozsudky. Na jednej strane by sa chcelo zatlieskať štátu chrániacemu svojich občanov, na druhej strane mrazí z rasistického dvojakého metra a totalitných praktík, s ktorými dnešné západné spoločnosti vymeriavajú spravodlivosť. Násilnosti farebných menšín sa toleruje, násilie bielej väčšiny drakonicky potláča.

Rasistické protibiele násilie je politicky korektné


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.