Film Mord nemohol ukázať scénu zabíjačky, o ktorej bol natočený

Absolventský film mladého režiséra Adama Martinca sa sústredil na jeden deň vidieckej zakáľačky, čím autenticky zachytil pomery na vidieku. Hoci práca s nehercami a živými zvieratami bola náročná, film sa nemohol plne prejaviť, pretože zobrazenie zabitia zvieraťa by obmedzilo jeho premietanie na svetových festivaloch.

Film Mord. Reprofoto:YouTube

Mladý režisér Adam Martinec nakrútil svoj absolventský film o tom, ako pozná pomery na vidieku, ktoré skoncentroval do jedného dňa zakáľačky. A zdá sa, že to bol dobrý nápad.

Zobrazenie vidieka má v českej kinematografii mnoho podôb – od filozoficko-nostalgickej až po parodickú. Mimoriadne diela vznikali počas Československej novej vlny, ich sila spočívala v absolútnej autenticite a často v nich účinkovali neherci. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.