V Británii vládne anarchotyrania, tvrdí historik Ed West

Celý svet s údivom sledoval výbuch hnevu v Británii. Rozzúrený rabujúci dav, prevažne bielych Britov, podpaľoval hotely pre migrantov, knižnice a policajné stanice. Vláda reagovala represiami, zrýchleným súdnym konaním, prísnymi trestami a väčšou kontrolou sociálnych sietí. Na druhej strane sa množia sťažnosti na údajnú nerovnosť v policajnej práci, vysokú imigráciu a ignorovanie násilia zo strany menšín. S konzervatívnym historikom a publicistom Edom Westom sa Ondřej Šmigol rozprával v čase, keď britské úrady hlásili viac ako 740 zatknutí a viac ako 130 zranených policajtov.

Ed West. Reprofoto:YouTube Ed West, britský novinár a spisovateľ na konferencii národných a konzervatívnych síl NatCon. Reprofoto: YouTube

Prečo sa podľa vás tieto nepokoje začali?

Pravdepodobne tu zohrávajú úlohu viaceré faktory. Bezprostrednou iskrou bola vražda troch detí v Southporte v grófstve Lancashire. Southport býval pokojným prímorským mestom, ale v posledných rokoch upadá. Takýto druh zločinu bol v Anglicku takmer neznámy. Potom sa na internete rozšírila fáma, že páchateľ má moslimské meno. Ukázalo sa, že to nebola pravda. Pohrebné zhromaždenie sa zmenilo na protest a dav 200 alebo 300 ľudí sa rozhodol vybiť si svoj hnev na miestnej mešite. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami