Prehľad trhov: čaká nás mäkké pristátie alebo scenár z rozprávky o Zlatovláske?

Po náročných týždňoch sme sa konečne dočkali pokojnejšieho obdobia. Výsledková sezóna v USA sa pomaly blíži ku koncu a čaká sa už len na výsledky spoločnosti Nvidia, ale tie budú známe až na budúci týždeň. Makroekonomický kalendár je priaznivý a môže nechať investorov vydýchnuť.

NYC Financial District Wall Street. Foto: Profimedia.sk

Hlavnou témou sa tak stáva tradičné sympózium Jackson Hole, ktoré sa bude konať od 22. augusta do 24. augusta. Najviac sa očakáva vystúpenie šéfa Fedu Jeroma Powella.

Hlavný zmysel sympózia spočíva predovšetkým v neformálnych stretnutiach a výmene názorov. O tých sa však dozvieme iba veľmi málo. Zúčastňujú sa na ňom predovšetkým centrálni bankári jednotlivých krajín, ale nájdeme tu aj ľudí z univerzitnej sféry, médií, finančných organizácií a vládnych predstaviteľov. Téma sympózia je veľmi aktuálna a má oficiálny názov Prehodnotenie účinnosti a prenosu menovej politiky (Reassessing the Effectiveness and Transmission of Monetary Policy).


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.